21. joulukuuta 2015

Luku 7 | Miten paljon ehtii tapahtua vuodessa?

Edellisestä kirjoituksesta on vuosi. Mikä on muuttunut? Odotamme kaksosia saapuvaksi keväällä 2016. Miten tähän on tultu, mitä raskautumiseen liittyviä vinkkejä antaisin vauva.fi-foorumin Lapsettomuus-palstalla?

Älä stressaa


Olette varmaan kaikki kuulleet monia kertoja lääkäreiden, hoitajien ja psykologien sanovan, ettei stressi auta lapsettomuussa alkuunkaan. Onko stressaamisen lopettaminen onnistunut? Viime kirjoituksen aikoihin, kärsin työuupumuksesta ja pitkän sairasloman aikana juttelin useita kertoja työterveyslääkärin ja psykologin kanssa. Ymmärsin siinä vaiheessa, ettei stressaamista voi vaan lopettaa, sen eteen pitää tehdä muutoksia.

Lopetin työt stressaavassa työpaikassa. Ryhdyin vakavasti suunnittelemaan ja osittain toteuttamaan valokuvaus-firman perustamista. Kesän aikana ryhdyin miettimään asioita, miten elämää voisi viedä eteenpäin, jos lapsia ei tulisi. Ajatuksissa oli niin moottoripyörää, kajakkia, matkailua ja valokuvausta. Kesän 2015 aikana rupesin olemaan lähes sujut asian kanssa, että ainakin pääsee rakkaan ihmisen kanssa melomaan, matkustamaan ja valokuvaamaan vaikka koko iän ajan, on yhteistä mielekästä tekemistä.

Keksi mahdoton tavoite lapsettomuuden hoidossa


Jossain vaiheessa keskussairaalan lääkäri ilmaisi suunnitelman hoidoista. 3 kiertoa yhtä lääkettä, 3 kiertoa toista lääkettä, puolen vuoden jonotus ja keinohedelmöitys. Siinä vaiheessa kun vaimo stressasi kuukausittaista pettymystä, sanoin hänelle, että tavoitteemme on keinohedelmöitys, eikä siihen ole enää pitkä aika. Kaikki muu on vain matka kohti lopullista tavoitetta. Minustakin tuntui kuukausittain pahalta, mutta halusin olla järkevä, ensimmäistä kertaa lapsettomuus-ongelman aikana.

Älä lue foorumeita - kuuntele lääkäreitä


Pylly ylös yhdynnän jälkeen, juo tiettyä mehua, syö tiettyjä aineksia... Kyllä te nämä tiedätte. Nyt kun vaimoni mahassa on elämää ymmärrän, ettei se nyt ollut kiinni siitä, etteikö pyllyä ois nosteltu, tai mehua juotu - ongelma oli jossain aivan muualla. Kaikki tilanteet ovat erilaisia, ja naiset yksilöitä... Loppujen lopuksi tuli todettua myös se, että miehissä on melko vähän potentiaalisia ongelman lähteitä, kun taas naisen kehossa on monta liikkuvaa osaa.

Kun näkee ultrakuvissa tyhjää, tai follikkeita, jotka eivät kuukausittain hedelmöity, ymmärtää, että keinot pitää löytää lääkärin, ei foorumin avulla.

Onko vaikeudet takana?


Monet pariskunnat pelkäävät mahdollista keskenmenoa, mutta pelkäävätkö lapsettomuudesta kärsineet enemmän? Minusta tuntuu, että pelkään keskimääräistä enemmän, kuin ympärilläni olevat raskautuneet pariskunnat. Pitää vaan toivoa, että pelko on turhaa, ja kesällä olen onnellinen lapsellinen isä, kahden lapsen isä.

Minun on tarkoitus jatkaa blogaamista - aiheen muuttuessa positiivisemmaksi, linkkaan sen sitten mahdollisesti joskus tänne.

Voimia kaikille, jotka taistelevat ongelman kanssa. Kuten olen foorumeita selatessannikin huomannut, voin vaan todeta, että kyllä kärsineetkin hyvin monessa tapauksessa lapsensa saavat.


1 kommentti:

  1. Hei Epätoivoinen Bloggaaja! Olipas siinä tilannepäivitystä kerrakseen, sekä hyvässä että pahassa. Hassua sinänsä, otin minäkin itseäni hiljattain niskasta kiinni ja lopetin "Sitten kun" -elämän elämisen. Hain ja sain töitä toisesta yrityksestä ja nyt lusin irtisanomisaikaa odottaen uusia haasteita ja vaihtelua arkeen.

    Ja olipa hienoa lukea, että teillä on tärpännyt. Suuren suuret onnittelut siitä! Me päästiin kuin päästiinkin vielä tällä viikolla ensimmäiseen PASsiin, joten joululahjatoiveemme taitaa olla meidän osalta melkoinne selviö. :)

    Onnellista odotusaikaa ja tulevaa vuotta!

    VastaaPoista